×

Wat zijn hippe initial oorbellen?

Leuke versieringen voor in je oren kunnen tegenwoordig in alle soorten en maten. Eén of twee paar dragen het maakt allemaal niet uit. Er zijn nu ook Intial oorbellen, deze zijn op het moment mega populair! Het zijn hippe oorbellen waar je een initiaal in kan laten graveren. Je kunt ze ook al standaard kopen dan is het er al in gegraveerd. Je kunt dit als een leuk cadeau aan iemand geven omdat dit ook nog eens super persoonlijk is.

Oorbel of piercing?

Wanneer is het een oorbel en wanneer is het een piercing? Je spreekt over een oorbel zodra deze in de oorlel zit. Als de oorbel niet in het oorlel zit spreken we over een piercing. Een piercing zit in je kraakbeen en mag aangebracht worden vanaf 12 jaar. Onder de 12 jaar heb je toestemming nodig van je ouders of verzorgers. Maar zolang er niet in kraakbeen geprikt wordt valt het wettelijk gezien niet onder een piercing. Een juwelier heeft geen vergunning nodig om een gaatje te prikken. Hij moet wel de richtlijnen van hygiëne in acht nemen.

Geschiedenis van oorbellen

Oorbellen bestaan eigenlijk al heel lang al 3000 voor Christus bestonden ze. Ze werden gemaakt van edele metalen en werden vooral gedragen door de rijke mensen. Zowel rijke mannen en rijke vrouwen droegen dit. In de zeventiende waren bijvoorbeeld grote hangers helemaal in. In de achttiende eeuw weer helemaal niet toen droegen de mensen veel mutsen. Pas vanaf de negentiende eeuw werd de oorbel weer wat meer in trek. En nu in onze tijd zijn ze ook niet meer weg te denken. Niet per se om rijkdom uit te stralen maar meer om onze stijl aan te geven en een gevoel van vrouwelijkheid speelt hier ook een rol.

Oorbellen laten schieten

Hoe gaat het laten schieten er aan toe? Je kunt ervoor kiezen om naar een juwelier in de buurt te gaan of je kunt voor een goedkopere zaak kiezen. Als je daar dan bent gaan ze eerst je oor desinfecteren. Dan gaan ze kijken waar het gaatje het mooiste kan komen en zetten ze een stipje met een pen op je oorlel.  Dan maken ze het schiet apparaat klaar en prikken ze de oorbel er in één keer in. Het is even een vervelend gevoel en je zult ook nog wel even last hebben van een branderig gevoel maar dat is na een paar uur weg.

Je hebt oorbellen laten schieten wat nu

Als ze eenmaal geschoten zijn moet je ervoor zorgen dat je ze goed blijft desinfecteren. Ik zou je aanraden om dat iedere avond te doen na het douchen. Je krijgt van de juwelier een flesje met alcohol waarmee je je oorlel kan desinfecteren. Ook moet je de oorbel af en toe even ronddraaien. Na 6 weken mag je ze eruit halen en voor andere kiezen. Zorg dat je ze niet te lang niet draagt, vooral aan het begin hebben de gaatjes de neiging om snel dicht te groeien.